måndag 15 april 2013

Släpp hönorne loss, det är vår!

Pablo, Frida och Nagina (på bilden saknas Maria som också var med). Bakom kameran Thomas.

 
Nå, det kändes inte som vår när fem aktivister samlades utanför Netto i centrala Linköping 13 april för att sprida information och samla underskrifter mot kedjans försäljning av ägg från hönor i bur. Frusna fingrar och stressade lördagsshoppare till trots blev det ändå en bra start på vår kampanj att påverka konsumenter och butiker i en djurvänligare riktning. Datum för en fortsättning kommer...
 
I Sverige hålls runt 7 miljoner hönor i äggindustrin. Av dem lever runt två miljoner hela sina liv i burar. Ytan per höna är mindre än ett A4-papper och det är för trångt för att hon ens ska kunna sträcka ut vingarna. Burhållning av hönor är redan förbjudet i delar av världen. Det är en fruktansvärd och omodern djurhållning som orsakar stort lidande för hönorna. Att välja bort buräggen borde vara ett litet steg för Netto (och andra), men det skulle betyda mycket för de tusentals hönor som hålls instängda i burar för att värpa dessa ägg.

1 kommentar:

  1. jag fick en intressant kommentar när jag ville få en underskrift. "har inte hönorna det sämre när de hackar ihjäl varandra i onaturligt stora flockar?" TANKESTÄLLARE!

    SvaraRadera